Inloggen
Snelle levering | Geproduceerd in Europa | Innovatieve producten | Trainingen op maat | Uw partner in sign

Floor-Graphics Laminaten

Floor-Graphics Laminaten
Door Info

Goed gebruik van antislip laminaat

De laatste maanden zijn vloerstickers niet aan te slepen. Ze zijn dan ook een hele goede manier om een duidelijke boodschap aan de toeschouwer te communiceren, zoals een herinnering voldoende afstand in acht te nemen.

Algemene informatie

Slipweerstand zorgt ervoor dat mensen minder snel uitglijden en helpt zo ongevallen te voorkomen. De slipweerstand wordt verstoord wanneer op de vloer stoffen liggen die uitglijden bevorderen. Dat is bijvoorbeeld het geval in omgevingen waar wordt gewerkt met water, olie of vet. Ook voedsel(resten), stof, meel of plantaardig afval kunnen de slipweerstand beïnvloeden.

Een vloer met een antislip laminaat vermindert het uitglijdrisico en draagt daarmee aanzienlijk bij aan de veiligheid.

Indeling van vloeren in antislip klassen

Het uitglijdrisico wordt onderverdeeld in verschillende antislipklassen, die zijn gedefinieerd in de Duitse norm DIN 51130. Bij de antislipklassen staat de gemiddelde hellingshoek, bepaald op basis van een reeks meetwaarden, centraal. In totaal zijn er vijf verschillende beoordelingsgroepen die de antislipklasse en de hellingshoek bepalen. In klasse R9 zijn die ondergronden ingedeeld waarvoor de laagste slipweerstand-eisen gelden. De hoogste eisen gelden voor ondergronden ingedeeld in klasse R13.

Antislip klassen volgens DIN51130

Klasse Hellingshoek
R9          6° - 10°, geringe wrijvingscoefficient
R10       > 10° - 19°, normale wrijvingscoefficient
R11       > 19° - 27°, verhoogde wrijvingscoefficient
R12       > 27° - 35°, hoge wrijvingscoefficient
R13       > 35°,  zeer hoge wrijvingscoefficient

De hellingshoek geeft informatie over helling tot waar voldoende wrijving is gegarandeerd.
• De antislipklasse R9 wordt aanbevolen voor normaal gebruik en geldt voor vloeren binnen.
• De antislipklasse R 10 wordt aanbevolen voor obstakelvrije zones, zoals toiletten, garages e.d.
• De antislipklasse R11 met een verhoogde wrijvingscoëfficiënt geldt voor onder andere winkel-ingangen, buiten trappen en koel- of vrieskamers voor verpakte goederen.
• Voor de anti-slipklasse R12 geldt een hoge wrijvingscoëfficiënt. In deze klasse vallen onder andere keukens van kantines en bedrijven.
• Vloeren in slachthuizen zijn ingedeeld in de anti-slipklasse R13, die wordt gekenmerkt door een zeer hoge hellingshoek en wrijvingscoëfficiënt.

Hexis Vloerlaminaten

Hexis heeft een hele brede range aan vloerlaminaten beschikbaar, maar welk laminaat is nu de beste keuze voor welke toepassing?

Er zijn een aantal manieren om dit aan te vliegen. De eerste is eenvoudigweg de gewenste duurzaamheid. Deze is natuurlijk afhankelijk van de mate van gebruik, of het ‘verkeer’ wat de vloersticker te verduren krijgt. De sticker bij de ingang van de supermarkt krijgt nu eenmaal meer te verduren dan die bij het plaatselijke reisbureau.De genoemde duurzaamheid is dus in alle gevallen relatief en gaat uit van ‘normaal’ gebruik.

In andere gevallen is de hierboven beschreven antislip klasse doorslaggevend, of wellicht een combinatie van de mate van frictie en de duurzaamheid.

In onderstaande tabel is dit voor alle Hexis producten eenvoudig terug te vinden:

 

Voorpag - USP - Banner1 - 33%
Voorpag - USP - Banner2 - 33%
Voorpag - USP - Banner3 - 33%

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen